Katie live in Amsterdam 8 December 2006

op .

Het zit er al weer op het 1e concert van de twee die Katie op 8 en 9 December in Amsterdam
gaf. Het was een geweldige avond in een uitverkochte HMH met een fantastische sfeer en dat
had een hele goede uitwerking op Katie zelf ook.
Na het voorprogramma van Boris kwam Katie het podium opgelopen en nam plaats op een
kruk die voor het doek geplaatst was.
Vervolgens deed zij geheel solo akoestische uitvoeringen van 'Faraway Voice', 'Piece By Piece', 'Lilac Wine', 'Call Off The Search' en 'When You Taught Me How To Dance'.
Verrassend was dit nieuwe nummer  'When You Taught Me How To Dance' dat zij heeft opgenomen voor de soundtrack van de 'Miss Potter' film.
Hiervoor maakte zij gebruik van haar gitaar en een speeldoosje waarin een ballerina vrolijk ronddanste.
Na deze akoestische set ging het doek op en daar was plotseling de band die direct inzette met het Marvin Gaye nummer ‘How Sweet It Is To Be Loved By You’.

Vervolgens speelde zij de volgende nummers 'Crawling Up A Hill', 'My Aphrodisiac Is You',
'Shy Boy', 'I Do Believe In Love', 'Thank You Stars', 'Halfway Up The Hindu Kush', 'On The Road Again', 'It's All Over Now', 'Blue Shoes', 'It's Only Pain', 'Spider's Web', 'Mockingbird Song', 'Nine Million Bicycles' en 'The Closest Thing to Crazy'.
Het nummer 'It's All Over Now' van de Rolling Stones vormde daarbij weer een uitstapje naar een van de favorieten van Katie zelf en het nummer 'I Do Believe In Love' speelde ze voor het eerst solo op de piano.

Katie was slechts op 1 klein foutje te betrappen en dat was toen ze de openingsact begon te bedanken en zei dat dit ook deze avond weer de geweldige "Storys" waren.
Na een daverende ovatie en het publiek wat om een toegift smeekte keerde Katie nogmaals terug om als laatste de nummers 'Love Cats' en 'I Cried For You' ten gehore te brengen.

Na het concert werden wij (Ronald,Ruud en Lenie) mede door de geweldige medewerking van AW Promotions in de gelegenheid gesteld om Katie direct na het concert boven in de HMH te ontmoeten en met haar wat foto's te maken.
Foto's en het verhaal worden opgenomen in een apart verslag op deze site.

Hieronder enkele foto’s die genomen zijn tijdens het concert.
Meerdere foto’s zijn terug te vinden in de Galerij van het forum.

Ruud


katie-melua-081206-heineken-music-hall-02